Wij zijn een jeugdvereniging (JV) voor alle jongeren van 12 tot 16 jaar uit onze kerk. Eén keer per twee weken komen we samen met circa 30 jongeren op vrijdagavond van 19.30 – 21.15 uur. Op deze avonden hebben de -14 jongeren en de +14 jongeren elk hun eigen programma met hun vaste leidinggevenden.

De naam ‘Berea’ verwijst naar Handelingen 17:11; de Joden in de plaats Berea luisterden welwillend en vol belangstelling naar de verkondiging van het evangelie en bestudeerden dagelijks de bijbel om te zien of het waar was wat er gezegd werd. Het is ons verlangen en doel om zo ook samen bezig te zijn rondom Gods Woord.

Wat doen we?
Er wordt op de verenigingsavond een inleiding gehouden over een Bijbels onderwerp, een actueel onderwerp of een persoon of periode uit de (kerk)geschiedenis. Ook hebben we regelmatig een Bijbelstudie waarbij we samen in gesprek gaan over wat Gods Woord ons over een bepaald Bijbelgedeelte te zeggen heeft.

Ieder seizoen nodigen we een spreker uit die met ons nadenkt over een bijbels of actueel onderwerp.

We hebben ieder seizoen een thema, dit jaar gaat het over: ‘Kleur bekennen’, vanuit verschillende gezichtspunten komt dit thema op de avonden aan de orde.

Naast het nadenken over Gods Woord en de inleiding hebben we iedere avond volop ruimte voor ontspanning en ontmoeting, de tafeltennistafel, de voetbaltafel of sjoelbak zijn erg in trek..

Na de pauze hebben we vaak een gezelschapsspel, een estafette of een quiz, een avondwandeling of een culinaire activiteit o.l.v. één van onze slager-leidinggevenden.

En verder..
De eerste verenigingsavond van het seizoen, begin september, is altijd een sportieve en gezellige avond met bijv. een zeskamp, een survival of een spel in de buitenlucht.

Verderop in het seizoen gaan we een zaterdag samen op pad, met de bus naar het strand, gecombineerd met een bezoek aan bijvoorbeeld een evangelisatiepost van onze gemeenten.

De Jeugdbondactie
Eens in de drie jaar (volgende keer is DV 2021) is er een actie voor de Jeugdbond. Naast bezinning op- en geld inzamelen voor een goed doel, zijn we als vereniging saamhorig bezig in, met en buiten de gemeente. Traditiegetrouw hebben we dan ook onze 12-uursactie, waarbij we na een JV-avond een zaterdagnacht wakker blijven en ’s morgens voor de hele gemeente ontbijt serveren.

De Bondsdag
Aan het einde van het verenigingsseizoen sluiten we af met de Bondsdag. Samen met andere verenigingen uit de regio komen we ‘s morgens bij elkaar en wordt er een programma door de Jeugdbond verzorgd. Daarna hebben we als vereniging een ontspannen middag met een actieve invulling.

Welkom!
Heb je zin om naar de JV te komen? Wij vinden het als leden en leiding leuk om je op een JV-avond of ontspannen activiteit te ontmoeten!

Voor meer informatie kun je mailen naar de leiding van JV-Berea: min16@gergemwageningen.nl