Wij zijn een jeugdvereniging (JV) voor alle jongeren van 12 tot 16 jaar uit onze gemeente. Eén keer per twee weken komen we samen op vrijdagavond van 19.30 – 21.15 uur. Op deze avonden volgen de -14 jongeren en de +14 jongeren elk hun eigen programma met hun vaste leidinggevenden.

De naam ‘Berea’ verwijst naar Handelingen 17:11; de Joden in de plaats Berea luisterden welwillend en vol belangstelling naar de verkondiging van het evangelie en bestudeerden dagelijks de Bijbel om te zien of het waar was wat er gezegd werd. Het is ook ons verlangen en ons doel om zo samen bezig te zijn rondom Gods Woord.

Wat doen we?

Op de verenigingsavonden staan bezinning, ontspanning en het ontmoeten van elkaar als jongeren centraal. Ieder jaar stellen we een thema vast waarover we met elkaar hopen na te denken. Elke verenigingsavond wordt er een inleiding of Bijbelstudie gehouden die in verband staat tot het jaarthema. Na de pauze staat er een spel, quiz of andere ontspannende activiteit op het programma. Er is dus iedere avond volop gelegenheid voor ontspanning en ontmoeting; de tafeltennistafel, de voetbaltafel of sjoelbak zijn daarbij erg in trek.

En verder..

Naast de verenigingsavonden worden er ook andere activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een kampvuur, een uitje aan het begin van het seizoen met een spel in de buitenlucht, een dagje weg naar bijvoorbeeld het strand gecombineerd met een bezoek aan de Tweede Kamer of een evangelisatiepost.

De Jeugdbondactie

Eens in de drie jaar wordt er een actie georganiseerd door de Jeugdbond. We proberen dan met de gemeente en alle jeugdverenigingen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel. Traditiegetrouw hebben we dan ook onze 12-uursactie, waarbij we na een JV-avond de nacht van vrijdag op zaterdag wakker blijven en ’s morgens voor de hele gemeente een heerlijk ontbijt serveren.

De Bondsdag

Het verenigingsseizoen sluiten we af met de Bondsdag. Samen met andere verenigingen uit de regio komen we ‘s morgens bij elkaar en wordt er een programma door de Jeugdbond verzorgd. Daarna hebben we als vereniging een ontspannen middag met een actieve invulling.

Welkom!

Heb je zin om naar de JV te komen? Wij vinden het als leden en leiding leuk om je op een JV-avond of bij een ontspannen activiteit te ontmoeten!

Voor meer informatie kun je mailen naar de leiding van JV-Berea: min16@gergemwageningen.nl